diumenge, 20 de novembre del 2011

Reflexions d'un 20N


Per aquells que pensen que tot està perdut, que l'independentisme és marginal, que està en hores baixes, enderrocat. Per aquells que avui es quedaran a casa, o malgrat que vagin a votar facin, amb perdó de l'expressió, el "freak" votant una estelada. Per a aquells que pensen que la majoria absoluta del PP no serà millor que si fos del PSOE o si fos una majoria relativa pactada CiU-PP. Fem pinya, donem una oportunitat a l'esquerra nacional d'aquest país, la que a l'any 31 ja va engendrar la primera República Catalana. El somni que des de llavors ens ha guiat, per malgrat una Guerra Civil i la seva posterior persecució, continuar vius amb les mans netes com llavors i el cor calent preparat per la lluita democràtica.

No és l'hora de les reivindicacions en forma de vot-estelada o d'abstenció crítica. És l'hora dels valents, dels que ens aixequem aviat amb el cansament de portar un Estat a les esquenes però amb els ulls vidriosos per la il.lusió que ens genera el futur que podem construir, com sempre amb el punt fix a un horitzó que només s'albira a espatlles de gegants, de la mida dels nostres somnis. Un somni que hem de fer realitat. Hem de despertar de la mandra i de la postura inflexible. La llibertat només té un camí. Quant més triguem en ser-hi tots al camí, més desorientats deixarem als que servim com a brúixola.

Sigui com sigui, aquest 20N és una oportunitat més. És l'oportunitat de centrar-nos, d'actuar amb el cor. Si hi ha algú que pot defensar a Madrid, les llibertats del poble català i en conseqüència, les necessitats i interessos del mateix, és ERC-Rcat-CatalunyaSi. Per opció neta, independentista i sobretot lliure, d'obediència estrictament catalana. Amb l'objectiu clar i les armes escollides: la paraula viva, la lluita dialèctica, i una candidatura de dones i homes que faran que despertar del somni sigui cada cop més a prop, més realitat.

Si dubtes, vota'ns perquè t'esvairem els dubtes. Si estas emprenyat amb nosaltres, disculpa'ns pels errors, reconcilia't amb tu mateix i amb nosaltres, i vota'ns. Si no confies del tot, fes servir el teu esperit emprenedor i arrisca't amb nosaltres, perquè no et fallarem. I si ho tens molt clar, convenç als que t'envolten. Una marea groga ha d'envair les urnes, perquè l'Alfred Bosch s'ho mereix, perquè és l'hora d'afrontar la realitat amb Madrid i perquè només nosaltres serem capaços de canalitzar una voluntat palpitant del poble i transformar-la en una realitat molesta a l'Estat. Convertim les consultes, la manifestació del 10-J, les ànsies de llibertat i el clam sobirà del poble de Catalunya en una resposta incontestable a les urnes. Només amb la presència a les institucions podrem fer de la nostra causa, un veritable debat que tregui les caretes dels que juguen al sobiranisme de boca per arronsar-se davant el sobiranisme que surt al carrer i clama pel que li és propi.

No juguem a decidir qui ens governa alternativament cada 4 anys, la nostra decisió és un pas més, és fixar l'objectiu més enllà de la realitat més immediata. Somiem l'impossible, per fer-ho possible. Som així.

Avui toca prioritzar Catalunya, escollim Alfred Bosch.