dimarts, 16 de novembre del 2010

Objectiu: Aturar el PP!




Ja fa uns dies que ha començat la campanya electoral. Una campanya electoral que ens deixa dos missatges ja d'inici: Que la ciutadania previsiblement optarà per no permetre José Montilla formar govern, i que la pugna per ser l'àrbitre de la política catalana està a la teulada del PP o d'ERC.

Ja sé que el més típic i tòpic és recórrer al vot útil. Però votar a ERC en aquests moments no és només una qüestió de vot útil, perquè és lògic que si guanya aquesta batalla ERC, Catalunya continuarà progressant. Mentre que si la guanya el PP se'ns retallaran drets i tendirem a la involució social i nacional.
És una qüestió de fonaments, per exemple: la política en immigració que fa el PP és insultant, a més de sorprenent. No som tots una mica immigrants? O és que tractem amb doble mesura? Segons ells, els que venen de fora de l'estat han de ser repatriats per qualsevol motiu, però són els mateixos que ens titllen de xenòfobs per dir que els diners que els catalans invertim en concepte de solidaritat en el sud d'Espanya generen desigualtats entre els ciutadans d'allà i els d'aquí. El seu discurs és absurd, farcit de xenofòbia i racisme i totalment buit de solucions. Volem que siguin aquests els que marquin els tempos del futur a Catalunya? No són totes les persones iguals vinguin de dins o de fora de l'estat espanyol?

Mentre que ERC durant tota la campanya està parlant de valors com la democràcia (referèndum), la justícia social, la igualtat de drets (llei del cinema i decret del català a les universitats), l'ecologisme, la sostenibilitat econòmica, l'ajut a la petita i mitjana empresa que són els vertebradors de l'economia catalana. El PP ens ven la por a la democràcia, la manca de respecte a les institucions democràtiques recorrent al TC de manera sistemàtica tot el que s'aprova al Parlament de Catalunya, la involució fiscal, la desembocadura a un sistema privat lluny del de benestar social, l'austeritat entesa com a neoconservadurisme: donar als propietaris de les multinacionals allò que és dels treballadors i retallar drets als catalans en temes com la llengua, la educació o la immigració alineant-se amb la dreta més reaccionaria i centralista.

Si parlem en matèria de joventut, els papers són exactament els mateixos. JERC recolza la democràcia, per exemple, amb l'aprovació de la Llei de Polítiques de Joventut o amb l'aprovació del Pla Nacional de Joventut, un pla fet amb la participació de més de 10.000 joves d'arreu del Principat. Reforçant els drets dels joves a l'emancipació juvenil: amb ajuts als lloguers, augment de les oficines joves, augment significatiu de les borses d'habitatge i treball. Ajut i impuls al reconeixement de l'associacionisme juvenil, reconeixement a la tasca important del Consell Nacional de Joventut de Catalunya, impuls als Consells Locals de Joventut. Mentre que Nuevas Generaciones, s'ha oblidat de participar en aquests òrgans associatius i a més amenaça amb treure'ls , acabarà amb els ajuts als joves i durà Catalunya a una situació juvenil de més fracàs escolar. Afegint la retallada de drets que suposarà marginar el català i la cultura catalana en tots els seus àmbits, en el seu propòsit de centralitzar l'Estat i que desapareguin les autonomies, tal com va dir Mariano Rajoy no fa gaire.

Ens critiquen per ser independentistes, i qui no ho és d'independentista? Tots som independentistes i nacionalistes respecte un país, el problema és que tot sovint no parlem del mateix. Espanya està disposada a renunciar a ser un Estat? Llavors aquells que parlen d'Espanya com a Estat són tan independentistes com els catalans que legítimament creiem que aquesta és la millor solució per la nostra nació sense estat, només que parlem de països diferents. Si tan bo és això de ser una autonomia, perquè Espanya no demana ser una autonomia de França, Portugal o Marroc?


L'eina que ens permet ser propietaris del nostre futur, és la democràcia que s'exerceix en referèndum. Així que ja ho sabeu, el 28-N, voteu un futur d'il·lusió on els ciutadans tinguin la paraula! Vota ERC!