dimarts, 3 de març del 2009

La democràcia segons el poder judicial


Atònit observo els resultats de les Eleccions a Euskadi. Mai he entés la democràcia com una cosa tancada, com un bunker d'idees bones i d'altres de dolentes. Sempre l'he entés com la màxima expressió de la diferència, com la legitima defensa dels ideals siguin quins siguin.

Sembla ser que no tothom pensa igual, sembla que el concepte democràcia també està subjecte a interpretacions, i quan aquestes venen d'un poder judicial totalment orientat i polititzat sembla que ser demòcrates és empassar-se qualsevol sentència per acatament sense reflexió crítica, sense atendre als legitims drets de les persones a defensar els seus ideals.
Tots estem d'acord en que la violència no porta enlloc, en que la via democràtica no enten d'armes però tampoc d'atropellaments reiterats als drets individuals i col·lectius d'un poble.

A Euskadi, els resultats electorals no són més que l'expressió de la pseudodemocràcia en la que vivim, si analitzem els vots nuls tindrien 7 escons al Parlament basc. Té dret un jutge a no permetre presentar-se a un grup de persones si no hi ha proves contundents que vulnerin el sentit comú?

Tota anàlisi es fallida si parteix de la base que la societat basca ha fet un gir cap al constitucionalisme o cap a les forces d'obediència espanyola. Aquests resultats són un frau, són un atemptat contra el poble d'Euskal Herria, són unes eleccions guanyades a cop de sentència d'un tribunal i no per la lliure voluntat d'un poble expressat en les urnes. Aquesta reflexió no és pas gratuita, ho dic perquè hem de ser conscients que aquests atemptats contra la demòcracia seran denominador comú, es senten recolzats i legitimats, jo a tall personal demano la derogació de la llei de partits.

El barrament a la democràcia és inadmissible en el context d'una Europa globalitzada i moderna on tots els seus membres entenen la legitimitat de la diferència d'idees. Només ens queda esperar que es constitueixi el millor govern possible i que les forces nacionalistes tinguin molt a dir.

Zorte on, Euskal Herria!

1 comentari:

Moisès Rial Medina ha dit...

Rubèn Arenas, t´he enllaçat el teu bloc a XARXA REPUBLICANA: http://xarxarepublicana.blogspot.com.
Ara també estem a més del bloc, al Twitter i al Facebook per promoure tots els blocs de l´àgora republicana:
www.twitter.com/xrepublicana
http://www.facebook.com/group.php?gid=58787745815
Agrairia que també hi enllacessis i t´adherissis.
Salut i endavant.
Moisès Rial
http://llibertats.cat
http://twitter.com/llibertats
http://www.youtube.com/llibertats