dimarts, 18 de desembre del 2012

L’afectació del Pacte de la Llibertat a Sant Adrià




Escric aquesta nota d’opinió en l’escalfor d’un moment pel qual moltes catalanes i catalans, hi hem treballat de valent. És molta l’emoció que m’envaeix al saber que al 2014 podrem decidir el nostre futur en llibertat, arran del pacte del mateix nom que avui han segellat a Palau, el president d’ERC i el President de la Generalitat, encara en funcions.

Vull agraïr des d’aquest moment els 1.205 vots que es van dipositar a les urnes adrianenques en favor d’ERC, que em van fer confiança a mi (en tant que era el 43è candidat), al meu partit i a l’Oriol Junqueras.
Crec que és especialment a Sant Adrià de Besòs, on aquests vots tenen una importància cabdal. I si, no sóc un somiador, vàrem ser sisena força per darrere de C’s però vàrem obtenir un dels més grans recolzaments mai rebuts al nostre municipi amb un 8,21% de l’electorat. Senzillament fa 2 anys, vàrem treure 497 vots i un 4,96 % del vot. L’evolució salta a la vista.

I dic això, perquè aquest pacte té afectacions a Sant Adrià. I no parlo només del camí de llibertat i l’escenari de decisió que se’ns planteja a totes i tots els catalans, inclosos les i els adrianencs. Parlo del valor d’un pacte amb accent social i amb garantia de llibertat. Parlo de l’esquerra madura, compromesa, decidida i valenta en que ha esdevingut ERC. Una esquerra amb la vocació de representar al màxim de persones possibles, totes elles, amb el comú denominador de la defensa dels drets de tots però amb especial atenció de la gent treballadora d’aquest país que és majoritària no només al país, sinó també a la nostra modesta ciutat.

Fa molt que aquesta majoria de ciutadans i de famílies que estan patint la crisi, són els que sense haver-ho gestat ells, estan pagant les conseqüències del desballestament de l’estat del benestar. L’esquerra del futur, passa per garantir la permanència de l’estat del benestar sense perjudici de la situació actual en la que tothom comprèn que cal apretar el cinturó. Però no s’hi val estrènyer només als de sempre, a la classe mitjana i treballadora d’aquest país, calia que algú tingués el coratge de gravar els rics i als veritables culpables d’aquesta crisi, malgrat que aquests ara bramin. I això és el que fica a les adrianenques i adrianencs al sac d’aquest pacte. Aquest pacte d’estabilitat, que no de Govern, és l’acord d’un full de ruta amb dos objectius clars: fer una transició fins a l’assoliment del dret a decidir en forma de referéndum al 2014 i que aquesta transició sigui el més justa possible dins de les capacitats de la Generalitat de Catalunya. Que ERC garanteixi l’estabilitat és la  certesa que els pressupostos tenen un caire social clarament remarcat i deixa al descobert que les retallades són per la manca de voluntat de l’Estat espanyol o per la deslleialtat d’aquest govern envers el nostre, amb els deutes pendents o amb l’espoli fiscal que carreguen a les nostres esquenes.
Com a militant d’ERC a Sant Adrià i per la responsabilitat que he assumit durant aquests anys, faig una crida a totes les persones que s’hi senten dins d’aquest vaixell a unir forces amb nosaltres, a fer-nos costat, entrant o des de fora. Perquè aquest camí que hem iniciat no acabi a la Generalitat, sinó que comenci a ciutats com la nostra. Ara per ara, la posició d’ERC a Sant Adrià, sense cap regidor/a a l’Ajuntament, no és la més adient pels canvis que s’esdevindran al país. Per això, aquesta nova Esquerra que ha sigut capaç de bastir-se com a primera força de l’esquerra al Parlament, ha de poder caminar i treballar pels mateixos objectius que ho fa nacionalment, a nivell municipal.