diumenge, 13 de desembre del 2009

13-D: Santa Llúcia, els catalans obrim els ulls!


Tinc la sensació d'estar vivint un moment històric, impotent, des de casa meva l'únic que encerto a fer és escriure per intentar assumir que encara queda molta feina a fer i que donar suport és el màxim que puc fer avui 13-D. Tot i això, no he perdut ni força ni ganes. Però reconec que a Sant Adrià encara necessitem continuar aprofundint per fer una consulta tal i com avui s'estan fent arreu del Principat. Però arribarà,qui sap si el 25-A. Hi confio plenament que amb l'esforç i l'entrega dels ciutadans serem capaços de dotar de veu a la nostra ciutat, malgrat que el PSC governi amb majoria. La democracia respecta els colors polítics però posa per davant les persones.
És certament curiós que avui, dia de Santa Llúcia, dia en el que és dóna la pistonada de sortida al Nadal i dia de la patrona dels cecs i els deficients visuals, Catalunya embriagada de l'esperit d'Arenys de Munt comenci a obrir els ulls. Avui Catalunya està siguent una revolució, i un exemple mundial. Respecte a la legalitat, absoluta pulcritud democràtica, i una festa a cada poble per celebrar que des del seny i des de la lluita tot és possible. Estic molt feliç que per fi poguem expressar-nos amb llibertat, que podem dir al món que estem patint l'ofegament econòmic, la persecució cultural i multiples intents de menystenir la nostra competència i la nostra força empresarial, cada cop més mutilada per les agressions continues de l'Estat espanyol.
Sóc realista i sé que encara falten molts catalans per expressar-se i realment és una pena que la societat civil s'hagi hagut d'organitzar, perquè alguns partits tenen por i no volen donar la veu al poble. Sé també que encara hi ha alguns catalans que no veuen el perquè d'aquesta consulta, que no veuen ni el sentit i dit sigui de pas tampoc tenen interès en escoltar els resultats. Miren cap a altre costat, i sento pena perquè tinc el convenciment personal que Catalunya té un futur per endavant que ens estan negant i que faria augmentar el benestar dels ciutadans d'aquest pais.
Només em resta fer una crida a les Associacions i Entitats de Sant Adrià de Besòs, perquè facin un pas endavant, que ens organitzem i siguem capaços d'organitzar un referèndum que retorni la veu al poble i l'allunyi de partidismes i d'interessos diferents als que regeixen la quotidianitat ciutadana. Perquè Sant Adrià s'ho mereix, perquè el poble adrianenc ho necessita i perquè la nostra democràcia s'enforteix.

Als que teniu la sort de poder votar avui, endavant! Voteu! Amb il·lusió!
Als que com jo, no tenen aquest plaer que ens brinda el sistema, lluiteu per ser el següent poble que s'adhereixi.

Visca Catalunya lliure!