dissabte, 30 de maig del 2009

Fem el triplet: sobirania fiscal, política i cultural


En el darrers dies, els nostres diaris no deixen de repetir encertadament el gran mèrit dels jugadors del FC Barcelona aconseguint el "triplet". Es posa de relleu els valors d'aquest equip que ha fet somiar als catalans, que ens ha posat la pell de gallina, i ens ha ensenyat que desde la constància i la humilitat es pot aconseguir tot allò que hom es proposa, només cal intentar-ho i no defallir.

Sempre el moment esportiu molt més joiós ve abans del polític, ple de burocràcia i ja es sap que les coses a palau van lentament. Però hem d'aprendre del que passa al nostre voltant i crec que hem d'emular al Barça, hem de ser capaços. Assumir que l'eina per a poder crear un estat de benestar dels nostres ciutadans és la independència i lluitar per ella. Ja ha arribat l'hora que ordenem l'equip, posem al capdavant a una persona amb prou habilitat i experiència com per poder dirigir aquesta nova generació amb ganes de títols polítics, amb ganes d'esdevenir majoritaris per allò que som: d'esquerres i independentistes, sense oblidar cap de les dues.

Catalunya requereix guanyar un triplet, el triplet de l'independència. El triplet que ens portarà a viure millor econòmicament, el triplet que ens permetrà desenvolupar-nos com a Estat al món, el triplet que protegirà i promocionarà la nostra cultura, perquè som catalans i tenim dret a ser-ho. En un moment on la política està més degrada que mai, per la mediocritat de molts dels que s'hi dediquen; en un moment on la crisi ens apreta sobretot per l'asfixia fiscal que ens tortura per culpa d'un mal finançament; en un moment on s'intenta minimitzar allò que ens caracteritza, la nostra cultura, la nostra llengua, allò que està escrit als nostres gens. En aquest moment, hem de fer esforços, votar amb dignitat l'única força política parlamentària capaç de dir sense por que la seva fita a mig termini és l'independència, hem de tenir fe, creure en nosaltres, creuere en aquest moviment nacional a punt d'eclosionar, cada vegada és més evident que hi hem d'arribar.

Un bon moment per començar a caminar junts és ara, en el marc de les eleccions europees on sense la nostra veu, Catalunya no seria mirada amb els mateixos ulls, el nostre programa i la nostra ambició és molt gran no ho podem fer sense tu, suma-t'hi a agafar el tren que ens ha de portar a la propera estació, un Estat més a Europa.

Jo votaré a en Junqueras el 7 de juny, tu vols perdre el tren?