divendres, 12 de setembre del 2008

Vull tenir dret a l'autodeterminació!


Ja estem de nou de tornada de les vacances i amb elles, ja s'han acabat els temps de calma i començant el setembre ens trobem amb una sentència del Tribunal Constitucional que sens dubte repugna als demòcrates que creiem que la voluntat del poble i el dret a l'autodeterminació dels pobles reconegut per la ONU és molt més important i profund que una Constitució feta sota l'ampar del "bunker", a la sortida d'una dictadura de gairebé 40 anys de durada.


Hem avançat moltisim des de llavors, l'Estat també ho hauria de fer i davant d'això només hi ha dues sortides: o toquen la Constitució i es reformen assimilant que Espanya no és una sinó un conjunt de nacions que això està demostradisim que no ho faran mai o toquem el dos, i quan dic toquem el dos vull dir totes les nacions que conformen aquest Estat sustentat econòmicament pels Països Catalans - així ho demostren les balances fiscals publicades pel Ministeri d'Economia - marxem aplicant el dret a l'autodeterminació que tenim com a poble.


El País Basc va aprovar amb el recolzament de la majoria suficient del Parlament basc la llei de referèndums, a posteriori fent ús d'aquesta llei el seu Lehendakari Juan José Ibarretxe va formular i preveure una consulta per aquesta tardor però avui el Tribunal Constitucional trepitjant un dret humà reconegut per la ONU ha invalidat la llei de referèndums, potser sota el paraigües de la Constitució ho poden fer però sota el paradigma de la demòcracia és digne fer això? Es digne que un país avançat, del primer món sigui capaç de trepitjar el dret a l'autodeterminació d'un poble? Hi ha una pregunta que rondina el meu cap sempre que entro en aquestes reflexions, que és més important la veu del poble o les lleis? Jo crec que el poble, si realment resideix la sobirania en aquest, ha de ser sempre consultat i més quan el president del mateix insta a fer aquesta consulta, no només estan trepitjant a l'essència demòcrata sinó que a més deslegitimen a la màxima autoritat del mateix, em sembla vergonyós i un atemptat greu contra el País Basc.


Espero també que la Unió Europea sàpiga posar a Espanya al seu lloc i donar-li la raó al poble basc. Prou ja de vulnerar els drets reconeguts dels pobles.


Catalans, penseu que nosaltres som els següents i ho hem d'aconseguir, tenim una societat diferent, un pensament diferent però un objectiu comú que és donar la veu al poble perquè sigui aquest qui decideixi quin és el model d'estat que vol.